Register
Login
hello world!

Teollisuuden ostamisen johdettavuus kasvaa suomalaisella ratkaisulla

August 10, 2021 by: Juuso Jankama
Share: 

Tietojärjestelmät ovat olleet arkinen osa teollisuusyritysten arkea ja pitkään. Suomesta ei löydy enää yhtäkään itseään kunnioittavaa valmistavan teollisuuden yritystä, joka johtaisi myyntiä tai tuotantoa ilman kunnon sähköisiä työkaluja. Siksi onkin kummallista, että hankinnoista puhuttaessa sähköisiä työkaluja ei ole käytössä lainkaan, tai ne rajoittuvat sähköpostiin ja Exceliin.

Yllättävää se ei kuitenkaan ole. Vaikka maailma on täynnä hankintajärjestelmiä, niin ne ovat olleet tähän asti aivan liian kalliita muille kuin suurimmille, vähintään satojen miljoonien eurojen liikevaihtoa pyörittäville yrityksille. Hintansa puolesta sopivat järjestelmät ovat puolestaan olleet liian yksinkertaisia, monesti epäsuorien ostojen hallintaan tehtyjä ratkaisuja, jotka eivät ota huomioon teollisen ostamisen erityispiirteitä.

Työkalujen puute on ongelma, jonka kanssa hankinnan ammattilaiset kärvistelevät joka päivä. Työkalut eivät pelkästään tee ostamisesta sujuvaa, sillä kunnon työkalut muun muassa

  • Vähentävät ostamisen taloudellisia ja toimituksellisia riskejä
  • Tuovat suoria säästöjä paremmin neuvoteltujen sopimusten kautta
  • Ohjaavat hankintoja parhaille toimittajille
  • Tekevät ostoprosesseista ja -päätöksistä läpinäkyviä ja faktoihin perustuvia

Kunnon työkaluilla yritykset voivat parantaa samaan aikaan sekä kannattavuuttaan, operatiivista tehokkuutta, että pienentää toimittajiin liittyviä riskejä.

Uusi suomalainen, teollisuuden tarpeita varten rakennettu AirFaas hankintajärjestelmä tuo myös pienten ja keskikokoisten teollisuusyritysten hankintakyvykkyydet 90-luvulta nykyaikaan. AirFaasin avulla ostamisen ongelmien kanssa painivat yritykset pystyvät automatisoimaan hankinnan prosesseja, saamaan reaaliaikaisen näkyvyyden kaikkiin hankintoihin, ja johtamaan hankintoja parhaan mahdollisen tiedon avulla.

Koska teollisuuden tietojärjestelmäkyvykkyydet hankintajärjestelmiä lukuun ottamatta ovat todella hyvät, AirFaas hankintajärjestelmä on suunniteltu toimimaan yhdessä muiden järjestelmien kanssa. Näin ollen ostajien ei tarvitse naputella samoja tietoja moneen järjestelmään, vaan tiedot voidaan ylläpitää yhdessä paikassa. AirFaas ei edes pyri kilpailemaan esimerkiksi ERP-järjestelmän kanssa, vaan tavoitteena on maksimoida muihin järjestelmiin tehtyjen investointien tuotto liittämällä niihin puuttuvat sähköisen hankintatoimen kyvykkyydet.

AirFaas on pilvipalvelu, joka on nopea ottaa käyttöön ja sitä on helppo käyttää. Pilvipalveluna ratkaisun hinta pysyy myös erittäin kilpailukykyisenä, ja hyötyihin suhteutettuna AirFaasin käyttöönotto vastaa rahan painamista: järjestelmä maksaa itsensä takaisin yleensä kuukausissa, ei vuosissa.

Latest blog entries

Hotfix – AIRFAAS 24.5.1.0

read more

WHAT’S NEW – AIRFAAS 24.5.0.0

read more

WHAT’S NEW – AIRFAAS 24.4.0.0

read more

WHAT’S NEW – AIRFAAS 24.3.0.0

read more

WHAT’S NEW – AIRFAAS 24.2.0.0

read more

AirFaas 

WE GUARANTEE 100% PROCUREMENT PROCESS CONTROL

crossmenu